1995 Den stulna blå runstenen

Runinskrift:
Den hann aldrig få någon runinskrift

Våren 1995
I samband med den stora teatern "Gerlögs runa" började jag hugga på en tunn liten runsten som var lämplig lämplig att transportera till olika evenemang.

Eftersom stenen inte var någon beställning så tänkte jag att det var dags att prova lite mer vågade färger.

När ornamentiken var huggen och klar målades drakens kropp med blå färg och pamfletten i guld. Ögat målades med rostad järnoxid blandad med linolja, ett experiment som vi utförde under vattenfestivalen 1995.

men stenen blir stulen...

Senare på hösten kom någon ner till Tyresta by i Haninge där jag hade min runstensverkstad på den tiden och stal min lilla runsten.

Jag gissar att den hamnade i någon lägenhet i Brandbergen men var den finns idag (2015) är svårare att gissa. Men ett är säkert, den finns någonstans och säkert hittar den hem till slut.

I skrivande stund (2015) har det snart gått 20 år sedan den stenen försvann, den klåfingrige tjuven har blivit vuxen och har kanske bildat familj, ett bra sätt att döva sitt dåliga


Foto: Fridell för SAS flygtidning "Upp & ner" hösten 1996
Från vänster:
Mamma Helena Lundqvist, Sigge,
Kalle Runristare och dotter Sol

samvete är att lämna tillbaka min sten.

Tänk om den plötsligt en dag står vid min tomt på Adelsö en morgon när jag vaknar eller så ligger en lapp i min brevlåda som berättar var den finns.

Jag vill hemskt gärna få den tillbaka.

Storlek:
Höjd och bredd: 70 x 50 cm.
Tunn och väger 50-70 Kg.

Marcus lärling med runstenen i bakgrunden Ovan: Runstenen och Huddingeskärvan.
Under: Guldknut före kroppen målades.
Dags att komma hem nu?